Collecte Eenheidszondag 16 januari as: Mooi Leven Huis Bennekom

In 2020 is het Mooi Leven Huis aan de Langhoven in Bennekom geopend. Een huis waar 27 mensen met een meervoudige beperking een thuis hebben. Naast het wonen is het ook een hele mooie plek voor dagbesteding,  het zgn. VonQelen. Familie, professionals en vrijwilligers dragen samen, als een team, zorg voor het Mooi Leven van de bewoners. En wat voelen we ons welkom in Bennekom. De aandacht die we ervaren van de Bennekommers komt als een warm bad over ons heen. Dank daarvoor!Meer informatie over het Mooi Leven Huis is te vinden op: www.mooilevenhuisede.nl
Op dit moment sparen we voor een “Crdl”.  Een Crdl is een zorginstrument dat mensen via geluid en aanraking met elkaar verbindt. Het creëert momenten van betekenisvol contact tussen mensen met een fysieke of cognitieve beperking en hun dierbaren. Wanneer twee mensen Crdl én elkaar gelijktijdig aanraken, vertaalt Crdl hun aanraking in geluid/muziek die herinneringen en emoties op kunnen roepen. Sociale isolementen kunnen hierdoor doorbroken worden. Crdl biedt ruimte voor een open, kwetsbare ontmoeting, van mens tot mens… Hierdoor kunnen we verder kijken dan een handicap en meer contact maken met een andere persoon.  Heel belangrijk voor de kwaliteit van leven die door deze ontmoeting vergroot wordt. Meer informatie over deze Crdl is te vinden op: https://www.crdl.com/nl/home-nl/
Heel bijzonder als mensen uit Bennekom bij kunnen dragen aan deze verbinding door deze collecte of door misschien als vrijwilliger zelf een keer een dergelijke ervaring met een van onze bewoners mee te maken.Zo gaan we ons nog meer thuis voelen in ons Mooi Leven Huis in Bennekom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s