Eenheidszondag

20 januari – Eenheidszondag

Leven met recht voor ogen vraagt lef!
De Eenheidszondag,  markeert het begin van de Week van Gebed, georganiseerd op initiatief van de  Raad van Kerken Nederland . Deze Week van Gebed valt in de Maand van de Spiritualiteit.

De Raad van Kerken-Bennekom organiseert daarom op zondag 20 januari 2019,  een gezamenlijke viering van de Gereformeerde kerk, de Hervormde gemeente (wijk 2 en 3), de RK geloofsgemeenschap Maria Virgo Regina en de Vrijzinnigen uit Bennekom.

Hans Lucassen (Katholieke kerk), Loeki van der Laan (Gereformeerde kerk), Peter Samwel (Vrijzinnigen) en Wouter Smit (Hervormde gemeente) zijn in deze dienst de voorgangers. Zij zullen elk hun eigen bijdrage aan deze samenkomst leveren. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Edese koor ‘The New Creation’, dat onder leiding staat van Jan Broekhuis.

Het thema van de Bennekomse  Eenheidszondag is: ‘Leven met recht voor ogen vraagt lef!’ Le(e)f is het plaatselijke thema van de Week van de Spiritualiteit’; ‘Recht voor ogen’ is het thema voor de  week van gebed voor de eenheid van de Christenen .

nw creation

 

Samen zingen met   “The New Creation”   o.lv. Jan Broekhuis

 

 

Aan deze gezamenlijke dienst werken ook zes dansers mee van DOS te Bennekom. Het geheel staat onder leiding van Amarinthe de Graaf.

We collecteren ook voor het Maaltijdenfonds van het Interkerkelijk Diaconaal Inloopcentrum Markt 17 te Wageningen. Op de website van Markt 17 is onder andere het volgende vermeld:

Er kunnen situaties zijn waardoor een gast in Markt 17 niet in staat is voor de maaltijd te betalen. Daar wordt in voorzien vanuit een speciaal Maaltijdenfonds dat het bestuur heeft opgezet. De basis voor het fonds werd gelegd met een gift van een vrouw uit Bennekom. Zij vroeg haar gasten bij een feest geen cadeaus mee te brengen, maar een donatie te doen aan Markt 17.

Dit maaltijdenfonds kunt u helpen op peil te houden via ‘Vooruitbetaalde maaltijden’. Met een donatie van 5 euro betaalt u alvast voor iemand die graag met ons mee-eet, maar er even niet het geld voor heeft. Donaties voor het fonds zijn welkom op op IBAN nummer NL27 RABO 0158 8664 60 ter attentie van Stichting Diaconaal Centrum Wageningen onder vermelding van ‘donatie Maaltijdenfonds’.

 

Waar? Brinkstraatkerk (Brinkstraat 41, Bennekom)
Hoe laat? 10.00 uur

Er is op 20 januari geen kindernevendienst. Maar…‘de Vliegende Speeldoos’ zal met kinderen uit groep 1 tot en met de brugklas de musical Jona komen instuderen en deze ’s middags opvoeren.

Om 9:45u wordt er verzameld in de grote zaal van de Brink, om 16:00u zal de uitvoering zijn in de Brinkstraatkerk. Alle kinderen (maximaal 120), die mee willen doen, zijn van harte welkom. Het is  wel nodig om van tevoren aan te melden door een e-mail te sturen naar bennekommusical@gmail.com o.v.v. naam, leeftijd en groep.

Er wordt nog gezocht naar een aantal groepsleiders. Belangstelling?, ook graag aanmelden op bovenstaand e-mailadres!