Buitengewone Midwinter Ontmoetingen (BMWO)

De Raad van Kerken Bennekom startte aan het begin van 2020 met de organisatie van de Buitengewone Midwinterontmoetingen; bedoeld voor iedereen die wilde meedoen, zonder verplichtingen, in een huiselijke omgeving, ‘buitengewoon een bakkie doen’. De reden ervoor was dat nogal wat mensen last hebben van een midwinterdip, na een voor velen drukke decembermaand, waarin de viering van het Kerstfeest centraal staat. In januari en februari is het buiten vaak ongezellig koud, mistig en glad of regenachtig; de lente lijkt nog niet in zicht en de gezelligheid moet vooral binnenshuis gezocht worden. Bovenal is er vaak behoefte aan onderling contact. 

De Huiskamer is ook gastadres tijdens de Buitengewone Midwinterontmoetingen. Je bent van harte welkom:

Leo en Nel van den Berg stellen ook in 2023 hun huis open voor de buitengewone midwinterontmoetingen. Leo legt uit waarom:

Overzicht adressen en datums waarop men waar en wanneer welkom is:

Tijdens welke periode houden we de BMWO?
We starten op maandagochtend 16 januari 2023, de dag na de Eenheidszondag. Op 10 februari wordt de periode van vier weken met Buitengewone Midwinterontmoetingen ’s avonds afgesloten met een Keltische viering in de Ontmoeting aan de Emmalaan 1. 

U kunt zich aanmelden als gastadres.
Wilt u ook uw huiskamer beschikbaar stellen voor deze buitengewone ontmoetingen?   U kunt zich aanmelden (graag vóór 1 januari 2023) via de website: https://forms.gle/xAUttKxDVkitKxyv9

‘Buitengewone Midwinterontmoetingen”, wat zijn dat precies?
Elke ‘door de weekse’ dag na de eenheidszondag (16-01-2023)  bent u welkom van 10.00 tot 12.00 uur op een gastadres dat ruim voor die tijd bekend gemaakt wordt. U bent welkom  voor een kopje koffie/thee en een praatje. Er is geen speciaal gespreksthema, soms zal  een gesprek luchtig zijn, soms meer diepgang hebben; het is maar net wat er ter tafel komt.   

Wat is de doelstelling?
De bedoeling is om elkaar in een ontspannen sfeer te treffen.

Voor wie zijn die Buitengewone Midwinterontmoetingen bedoeld?
Voor iedereen! De laagdrempelige ontmoeting staat voorop. Het zou mooi zijn als mensen die in die donkere periode niet zo snel buiten de deur komen, extra hartelijk worden uitgenodigd om erbij te zijn. 

Waarom heten de ‘Midwinterontmoetingen’ Buitengewoon?
Deze ontmoetingen nodigen uit om ook eens mensen te leren kennen buiten je gewone kring. Daarbij begint tegelijk met de start van de Buitengewone Midwinterontmoetingen ook de internationale Week van Gebed (https://www.weekvangebed.nl/).

Wat is de Raad van Kerken Bennekom?
De Raad van Kerken Bennekom stelt zich ten doel de oecumenische verbondenheid en de samenwerking tussen de kerken in Bennekom te bevorderen. Het betreft de Brinkstraatkerk, Hervormde Gemeente Wijk Oost, Vrijzinnigen Bennekom en de RK geloofsgemeenschap Maria Virgo Regina.   

Hoe vindt bekendmaking van de Buitengewone Midwinterontmoetingen plaats?
We zullen op zo veel mogelijk openbare plaatsen waar bezoekers komen affiches ophangen. Denk hierbij aan de winkels in het dorp, bibliotheek, het zorgpunt, wijkgebouwen als De Brink en ’t Kerkheem.

Verder zal er in elk geval ook in het Bennekoms Nieuwsblad aandacht aan geschonken worden.

Wanneer sluiten we af?
Op 10 februari 2023 worden deze Buitengewone Midwinterontmoetingen afgesloten met een Keltische viering in de Ontmoeting aan de Emmalaan 1.

Anne was in 2020 heel enthousiast om haar huis als gastadres open te stellen voor de buitengewone ontmoetingen: