Keltische viering

Op vrijdag 12 februari 2021 vindt er vanaf 19.30 uur in De Ontmoeting, Emmalaan 1 te Bennekom, een Keltische Viering plaats, georganiseerd door de Raad van Kerken Bennekom. Eenieder, die deze bijzondere viering wil meebeleven, is van harte welkom. Het thema is ‘Buitengewone Ontmoetingen’. In de voorafgaande (vier) weken hebben er daar wellicht vele van plaatsgevonden tijdens de Buitengewone Midwinterontmoetingen!

Het bijzondere van deze viering is dat de inhoud gebaseerd is op de Keltische Christelijke spiritualiteit. Dat voert naar oude Ierse tradities. Een mooi voorbeeld daarvan is de Ierse muziek, in deze viering gespeeld door The Good Celts samen met Xander Postma. Er is Enya pianospel, (samen)zang, er worden (Iona) gedichten voorgelezen en er wordt een door de band zelf gecomponeerd muziekstuk, Bothar Neamhudaraithe (niet goedgekeurde, onzekere weg) ten gehore gebracht.

Na afloop biedt de Raad van Kerken Bennekom de aanwezigen een kopje thee of koffie aan. Daarbij wordt het Ierse ‘soda bread’ geserveerd met boter en met jam. Dit staat voor een oude vorm van Ierse gastvrijheid. En terwijl The Good Celts wat ‘jigs & reels’ spelen, kunt u ook een Guinness biertje kopen. Van harte welkom! De toegang is vrij, bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten van deze viering.

16715956_1756814214634553_3534602482765029383_o

Een viering met Ierse muziek en instrumenten, muzikanten en zang van The Good Celts.

Waar? De Ontmoeting (Emmalaan1)
Hoe laat? 19.30 uur

Van harte welkom! De toegang is vrij, bij de uitgang wordt wel een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten van deze viering.