Kerstinloop

(afgelast ivm Covid-19 pandemie)

Eerste Kerstdag (25 december) organiseert de hervormde en gereformeerde diaconie gezamenlijk een Kerstinloop, vanaf 2019 onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken Bennekom. Groot en klein, oud en jong, alleengaanden en hele gezinnen, iedereen is van harte uitgenodigd om samen Kerst te vieren. De Kerstinloop begint rond 11.00 uur in De Brink (Brinkstraat 39), aansluitend aan de eerste morgendienst in de Brinkstraatkerk. Wij hopen op gemeenteleden die voor deze gelegenheid een taart willen bakken, want we starten feestelijk met koffie/thee/limonade en gebak.

In zowel de Oude Kerk als in de Brinkstraatkerk liggen intekenlijsten waarop u aan kunt geven dat u een taart voor een x-aantal personen wilt bakken. Maar u kunt ook uw naam mailen naar kerstinloop.bennekom@gmail.com onder vermelding van ‘taart bakken’. Bij voorbaat onze DANK!

Op de dag zelf zal er volop gelegenheid gezellig met elkaar te praten, maar er zijn ook tal van activiteiten waarvoor u of uw kind(eren) kunt kiezen. Zo kunt u luisteren naar een kerstverhaal of naar een orgel-(kerst)concert. Of u doet samen met anderen Hollandse gezelschapspellen. Er is voor ieder wat wils.

Natuurlijk gaat het om de gezelligheid en zal een gezamenlijke maaltijd niet ontbreken. Tegen 16.00 uur is er een koud/warm buffet (hiervoor graag voor 16 december aanmelden bij kerstinloop.bennekom@gmail.com). Kunt u niet mailen, maar wilt u toch graag mee-eten, dan bent u ook van harte welkom. Het buffet wordt rond 15.30 uur geopend.

Het hele programma van de Kerstinloop duurt tot 18.00 uur. Maar de naam zegt het al: U kunt inlopen wanneer het u schikt en net zo kort of lang blijven als u wilt. De deur staat altijd voor u open! Wij hopen u te zien.

Zo verliep de Kerstinloop 2019: een groot succes!

Het wordt al bijna een traditie: Kerstinloop op 1e Kerstdag. Dit jaar weer in De Brink en voor de eerste keer onder auspiciën van de Raad van Kerken Bennekom. Voor alle Bennekommers, kerkelijk of niet, jong of oud, alleen of met gezelschap, voor langere of kortere tijd; iedereen was welkom.
De start met koffie en de, door gemeenteleden van alle deelnemende kerken gebakken, taarten/cakes werd druk bezocht en was zeer geanimeerd. Er werd volop geknutseld met de jongere kinderen. De pooltafel, het tafelvoetbalspel, het knikkerspel en het sjoelen in de hal van De Brink trokken meteen de wat oudere jeugd. Mandala’s kleuren, diverse bordspelen en een spreekwoorden quiz completeerden de vele gezelligheidsactiviteiten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_1626.jpg

Uiteraard werd er daarnaast volop bijgepraat. Kortom er was voor elk wat wils. Na het interessante kerstverhaal met veel dia’s over de Maasai, een bevolkingsgroep in Afrika die grotendeels nog leeft zoals de herders in Israël tijdens de geboorte van Jezus, was het tijd voor de lunch. Daarna gaf organist Daan de Vries uitleg over het orgel van de Brinkstraatkerk en werden er enkele bekende en minder bekende kerstliederen gezongen. De meeste bezoekers trokken

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_1629.jpg

vervolgens hun jas aan om lopend of met de auto naar de Rooms Katholieke kerk te gaan om aldaar de Kerststal te bewonderen. Na terugkomst in De Brink werd het tijd voor het afsluitende koud-/warm buffet met een heerlijk dessert van Robert van Woerekom en koffie tot besluit.
Het was van het begin af aan gezellig en door de afwisseling in het programma verveelde het geen moment. Er werden veel enthousiaste en positieve geluiden gehoord van zowel de aanwezigen als van de organiserende vrijwilligers. Er was veel lof voor de kwaliteit en diversiteit van de gebakken taarten, de lunch, het veelzijdige koud-/warme buffet en het verrukkelijke dessert!
De ‘paraplu’ van de Raad van Kerken zorgde ervoor dat er dit jaar ook katholieke gasten en een aantal gasten van buiten de Bennekomse kerkgemeenschap aanwezig waren. Het was mooi dat een bezoek aan de kerststal in het programma kon worden opgenomen. De aanwezigheid van een aantal tieners gedurende een groot deel van de dag werd door de andere aanwezigen hogelijk gewaardeerd.
Kortom: eenieder die er niet was ,heeft iets gemist; dus misschien nu al vast in de agenda t.a.v.  1e Kerstdag 2020 tijd reserveren om een bezoek aan de kerstinloop 2020 te kunnen brengen?

Dank gaat uit naar de (trouwe) vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben; dankzij hun grote inzet was het weer een succes en er is ook een welgemeend bedankje aan de vele taartbakkers (graag doen we volgend jaar weer een beroep op u).

En …. hoewel de evaluatie van deze kerstinloop nog moet plaatsvinden, durf ik u nu al aan te kondigen dat de meeste vrijwilligers volgend jaar bereid zijn om een weer een kerstinloop te organiseren onder auspiciën van de Raad van Kerken Bennekom.

Aart Jochemsen