Volkskerstzang

(afgelast ivm Covid-19 pandemie)

De Raad van Kerken organiseert dit jaar de Volkskerstzang, met  teksten en liederen, op 20 december 2020 om 19.00 uur in de Oude of Sint Alexanderkerk in Bennekom. De Volkskerstzang komt in de plaats van de gebruikelijke avonddienst.

Het thema voor dit jaar is nog niet bekend.

Voor meer informatie over Het Edes Orkest, zie: http://www.hetedesorkest.nl.

De begeleiding is in handen van Dik Sipma op het orgel en van Het Edes Orkest onder leiding van Madeleine Boertje.
Dik Sipma is de vaste organist van de Brinkstraatkerk in Bennekom.

Madeleine Boertje(1 april 1986, Gouda) studeerde op het conservatorium in Rotterdam dwarsfluit als hoofdvak en daarnaast voor Docent Muziek. Al tijdens haar studie gaf zij dwarsfluitlessen bij verschillende muziekverenigingen en verzorgde zij muzieklessen op diverse scholen.

Daarnaast speelde zij in verschillende orkesten, o.a. eerste fluit bij Krashna Musica in Delft, een semi professioneel symfonieorkest, en dirigeerde zij het jeugdorkest van De Kleine Trompetter in Zevenhuizen.

Het jaar daarop is zij, nadat zij was afgestudeerd in Rotterdam, hafa-directie gaan studeren bij Gerrit Fokkema en later bij Gerhart Drijvers op de Bourdon Hogeschool.

Op dit moment geeft Madeleine nog steeds les op diverse muziekscholen en bij verschillende verenigingen. Zij verzorgd daar de dwarsfluit lessen, de blazersklassen, de algemene muzikale vorming en muzieklessen aan baby’s, peuters en kleuters.

Madeleine is freelance fluitiste en speelt op dit moment vast bij symfonieorkest Midden Holland. Daarnaast is Madeleine al bijna zeven jaar dirigent van Harmonieorkest Ceacilia Gouderak en het jeugdorkest van de Kleine Trompetter in Zevenhuizen. Sinds april 2015 is Madeleine ook dirigent van Het Edes Orkest te Ede.

Er zullen bekende en minder bekende kerstliederen worden gezongen.

Het belooft net als vorige jaren opnieuw een mooi en sfeervol samenzijn te worden waar iedereen die op deze wijze mee wil vieren van harte welkom is.

Collecteopbrengst 2019 voor Voedselbank

Tijdens de Volkskerstzang op 22 december 2019 collecteerden we voor de Stichting Voedselbank Ede. De opbrengst was € 565,45 en is inmiddels overgemaakt vaar de bankrekening van de Stichting Voedselbank Ede. Een mooie opbrengst.