Wereld

Wereldraad van Kerken

Met de Wereldraad van Kerken ontstond in 1948 een uniek platform voor wereldwijde samenwerking tussen kerken. Inmiddels zijn er 350 kerkgenootschappen lid van de Wereldraad van Kerken, en gezamenlijk vertegenwoordigen deze lidkerken zo’n 500 miljoen christenen in meer dan 110 landen. Deze kerken weten zich verbonden in Christus, over de grenzen van theologische en culturele verschillen heen.
wereldraad
Vrede en gerechtigheid
Op 23 augustus 1948 werd de Wereldraad van Kerken opgericht onder de bezielende leiding van de Nederlandse secretaris generaal Willem Visser ’t Hooft. Afgevaardigden van 147 kerken – toen nog vooral uit Europa en de VS, maar ook uit andere werelddelen – vonden elkaar in een nieuwe, internationale organisatie. Onderwerpen als vrede, gerechtigheid, wederopbouw, de zorg voor vluchtelingen en een afkeer van racisme en nationalisme staan vanaf dat moment hoog op de agenda. Er is in zeventig jaar veel veranderd, maar de zoektocht naar vrede en gerechtigheid gaat door.
 
Voor meer informatie over de Wereldraad van Kerken klik dan op deze link naar de  internationale website van de Wereldraad van Kerken .

Jubileum: 70 jaar Wereldraad van Kerken
Op 23 augustus 2018 bestond de Wereldraad van Kerken 70 jaar. Het werd uitgebreid gevierd in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.
Van deze bijzondere bijeenkomst is een videoregistratie beschikbaar: Videoregistratie herdenkingsbijeenkomst 70 jaar Wereldraad van kerken.

Indrukwekkend was het onderdeel met de bewegingen (vanaf minuut 44):
nwe kerk 70 jaar rvk

Uitgebreide informatie over de Wereldraad van Kerken tref je ook aan op: Wikipedia