Solidariteitsmaaltijd

Geannuleerd ivm toenemende besmettingen Covid-19

Solidariteitsmaaltijd 19 november in het Kerkheem

De wereldmaaltijd wordt dit jaar in een ander jasje gestopt. Op een moment dat elke 10e wereldburger hongerlijdt, richten wij ons op een gezonde maaltijd van bodem dicht bij huis. Aan de oorlogen kunnen wij niet veel aan doen, aan klimaatverandering en gedragsverandering qua voedsel wel. En aan een inclusievere samenleving.

Daarom gaan we dit jaar een maaltijd bereiden van 100 % voedsel van lokale bodem, gezaaid en geoogst door de mensen van de Hoge Born in Wageningen. Tijdens de maaltijd zal een medewerker  van de Hoge Born iets over hun werkwijze vertellen. Met de opbrengst van de solidariteitsmaaltijd willen wij een bijdrage leveren aan de vervanging van de oude tractor. Hierover meer tijdens de maaltijd.

De maaltijd is dit jaar in de grote zaal van het Kerkheem van de Alexanderkerk (Oude kerk Bennekom) om de 1,5m afstand voor degene die hier behoefte aan heeft ook de gelegenheid te bieden aan de maaltijd deel te nemen. Ook bij ons zal de regel gelden: toegang alleen als u gevaccineerd bent, getest of genezen verklaard bent. Dit zal bij ingang digitaal of met papieren bewijs gecheckt worden.

We beginnen om 17.45 uur met de inloop en om 18 uur met de maaltijd. De maaltijd wordt om 19 uur afgesloten zodat u ook de Taizéviering van de Raad van Kerken in de katholieke kerk kunt bezoeken.

U kunt zich eenvoudig opgeven via een email naar nicolebischoff60@gmail.com of bellen naar Nicole Bischoff (0624888105), Gozien van de Schans (0318-419667), Hans Egberts 0318-413930 of Leni Muilwijk 0317-419717.

We hopen u 19 november in gezondheid te ontmoeten.

De werkgroep sobere maaltijd