Ongelijke beschikbaarheid Covid-19 vaccins vereist actie

Zoals zovelen maakt de Raad van Kerken Bennekom zich grote zorgen over de ongelijke beschikbaarheid van vaccins tegen Covid-19 voor het arme deel van de wereld. Terwijl wij in Nederland met grote spoed onze noodzakelijke derde prik als booster krijgen, blijkt slechts zo’n 8 % van de bevolking van het Afrikaanse continent gevaccineerd te zijn. Dat is onacceptabel. We kunnen daarom niet zwijgen.

Als Raad van Kerken Bennekom hebben we het initiatief genomen om de Raad van Kerken Nederland https://www.raadvankerken.nl/ een brief te schrijven met het doel om niet alleen nationaal maar ook internationaal aan de bel te trekken om ingrijpende maatregelen af te smeken tegen deze ongelijkheid. Met de gevolgen van die ongelijkheid zullen ook wij vroeg of laat worden geconfronteerd. Dit probleem oplossen is immers ook in ons eigen belang.

Klik hier om de brief te lezen en of te downloaden:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s