Kerstinloop 2020 gaat niet door Covid-19 pandemie

In januari heeft de voorbereidingscommissie van de jaarlijkse Kerstinloop enthousiast besloten ook dit jaar weer een Kerstinloop op 1e Kerstdag te organiseren. Wegens succes geprolongeerd, zullen we maar zeggen. Inmiddels leven we in een
compleet andere tijd. Het COVID-19 virus heeft alles op zijn kop gezet. Wat voorheen heel gewoon was, blijkt nu problematisch te zijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is img_1626.jpg
Kerstinloop 2019

Met de huidige richtlijnen is het helaas niet mogelijk een Kerstinloop te organiseren zoals we dat de laatste jaren gewend waren. Er is wel nagedacht hoe we een Kerstinloop met de huidige coronabeperkingen toch veilig zouden kunnen organiseren. Misschien dat er met Kerst weer iets meer mogelijk is dan nu, maar het is evenzeer mogelijk dat de richtlijnen nog verder zijn aangescherpt. Alles overwegende hebben we daarom, in overleg met de Raad van Kerken Bennekom, geconcludeerd dat een gezellige kerstinloop met een inspirerend programma in een ontspannende sfeer dit jaar niet mogelijk lijkt. Bovendien behoort een aanzienlijk deel van de mensen voor wie de Kerstinloop een aantrekkelijke invulling is van de middag op 1e Kerstdag tot de kwetsbare groep en een kleine inventarisatie leerde ons dat een deel van hen de Kerstinloop (als deze wel georganiseerd zou worden) dit jaar aan zich voorbij zal laten echter gaan.
Kortom met pijn in het hart is, alles overziend, is besloten dit jaar geen Kerstinloop te organiseren.
Wees er echter van overtuigd dat als de situatie verbetert, dat er dan weer volop de schouders worden gezet onder de organisatie van de Kerstinloop 2021.
Aart Jochemsen, namens voorbereidingscommissie Kerstinloop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s