Eenheidszondag 19 januari 2020. Collecte voor Steunfonds Vluchtelingen Wageningen

Afgelopen jaar was het 25 jaar geleden, dat het Steunfonds Vluchtelingen Wageningen opgericht werd door leden van een aantal kerken in Wageningen en omgeving. Doel was en is om financiële ondersteuning te verlenen aan asielzoekers en statushouders wanneer er geen andere mogelijkheden zijn.

Het Steunfonds Vluchtelingen Wageningen verstrekt giften of leningen aan vluchtelingen en asielzoekers, die op een of andere manier verbonden zijn met Wageningen en ondersteund worden door Vluchtelingenwerk Oost Nederland.

Het gaat daarbij om kosten, die samenhangen met de asielprocedure of verblijfstatus, gezinshereniging, onverwachte uitgaven voor zorg, studie, eigen risico bij medische kosten etc. Kortom, kosten, die niet door de officiële instanties gedragen worden en die voor betrokkenen toch van buitengewoon belang zijn.

Het Steunfonds draagt ook bij aan het leefgeld voor een aantal asielzoekers zonder enige inkomsten. Hierbij gaat het vooral om het ledigen van humanitaire nood en zijn het vaak kleine bedragen. Het betreft hier uitgeprocedeerde asielzoekers, die legaal in Nederland verblijven, maar geen officiële / structurele ondersteuning krijgen van de overheid. Zij worden o.a. door de stichting Vluchtelingen Onder Dak (VOD) ondersteund

Het afgelopen jaar heeft het Steunfonds meer dan 40 aanvragen via de vrijwilligers van Vluchtelingenwerk ontvangen. Vooral de kosten van gezinsherenigingen van statushouders met hun achtergebleven gezinsleden zijn vaak hoog maar onontkoombaar. Maar het niet kunnen betalen van de eigen bijdrage voor de schoolboeken voor de kinderen is ook een groot en beschamend probleem voor de ouders. 

Elke bijdrage tbv van deze groep mensen is na 25 jaar nog steeds zeer welkom.
Bankrekening van Steunfonds Wageningen is :NL12INGB0008242476

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s