Kerstinloop 2019: een groot succes

Het wordt al bijna een traditie: Kerstinloop op 1e Kerstdag. Dit jaar weer in De Brink en voor de eerste keer onder auspiciën van de Raad van Kerken Bennekom. Voor alle Bennekommers, kerkelijk of niet, jong of oud, alleen of met gezelschap, voor langere of kortere tijd; iedereen was welkom.
De start met koffie en de, door gemeenteleden van alle deelnemende kerken gebakken, taarten/cakes werd druk bezocht en was zeer geanimeerd. Er werd volop geknutseld met de jongere kinderen. De pooltafel, het tafelvoetbalspel, het knikkerspel en het sjoelen in de hal van De Brink trokken meteen de wat oudere jeugd. Mandala’s kleuren, diverse bordspelen en een spreekwoorden quiz completeerden de vele gezelligheidsactiviteiten. Uiteraard werd er daarnaast volop bijgepraat. Kortom er was voor elk wat wils. Na het interessante kerstverhaal met veel dia’s over de Maasai, een bevolkingsgroep in Afrika die grotendeels nog leeft zoals de herders in Israël tijdens de geboorte van Jezus, was het tijd voor de lunch. Daarna gaf organist Daan de Vries uitleg over het orgel van de Brinkstraatkerk en werden er enkele bekende en minder bekende kerstliederen gezongen. De meeste bezoekers trokken vervolgens hun jas aan om lopend of met de auto naar de Rooms Katholieke kerk te gaan om aldaar de Kerststal te bewonderen. Na terugkomst in De Brink werd het tijd voor het afsluitende koud-/warm buffet met een heerlijk dessert van Robert van Woerekom en koffie tot besluit.
Het was van het begin af aan gezellig en door de afwisseling in het programma verveelde het geen moment. Er werden veel enthousiaste en positieve geluiden gehoord van zowel de aanwezigen als van de organiserende vrijwilligers. Er was veel lof voor de kwaliteit en diversiteit van de gebakken taarten, de lunch, het veelzijdige koud-/warme buffet en het verrukkelijke dessert!
De ‘paraplu’ van de Raad van Kerken zorgde ervoor dat er dit jaar ook katholieke gasten en een aantal gasten van buiten de Bennekomse kerkgemeenschap aanwezig waren. Het was mooi dat een bezoek aan de kerststal in het programma kon worden opgenomen. De aanwezigheid van een aantal tieners gedurende een groot deel van de dag werd door de andere aanwezigen hogelijk gewaardeerd.
Kortom: eenieder die er niet was ,heeft iets gemist; dus misschien nu al vast in de agenda t.a.v.  1e Kerstdag 2020 tijd reserveren om een bezoek aan de kerstinloop 2020 te kunnen brengen?

Dank gaat uit naar de (trouwe) vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben; dankzij hun grote inzet was het weer een succes en er is ook een welgemeend bedankje aan de vele taartbakkers (graag doen we volgend jaar weer een beroep op u).

En …. hoewel de evaluatie van deze kerstinloop nog moet plaatsvinden, durf ik u nu al aan te kondigen dat de meeste vrijwilligers volgend jaar bereid zijn om een weer een kerstinloop te organiseren onder auspiciën van de Raad van Kerken Bennekom.

Aart Jochemsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s