Ede viert… Fitrfeest

In december 2020 werd het evenement ‘Ede viert Kerst’ georganiseerd door een groot aantal maatschappelijke organisaties. Ondanks de corona-beperkingen werd de gelegenheid geboden op diverse manieren met elkaar het Kerstfeest te vieren. Als Raad van Kerken Bennekom waren we daar  bij betrokken. Ook de Islamitische gemeenschap van de gemeente Ede deed mee en zij zeiden toen: ‘We nodigen jullie uit op ons Suikerfeest na de Ramadan, in mei.’ Zo ontstond een nieuw initiatief: Ede viert Fitrfeest. Volgens de diverse Moslimverenigingen is ‘Fitrfeest’ een betere naam dan het meer bekende ‘Suikerfeest’.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en als Raad van Kerken Bennekom doen we weer mee. Er staat een aantal activiteiten op stapel die op een ontspannen manier wederzijdse kennismaking mogelijk maken:

* ‘Ede viert Fitrfeest’ wordt geopend met een Kinderactiviteit: ‘Fitr in de speeltuin’, op zaterdag 15 mei in speeltuin Langenhorst.

* Op maandag 10 mei is er ‘Eten met zin’. Online Samen eten en met elkaar in gesprek komen. Geef je op via http://www.etenmetzin.nl

* De Grafic Wall: op verschillende plekken in Ede en omgeving komen mooi vormgegeven teksten die te maken hebben met het Fitrfeest.

* High Tea: Bij Cultura is in de week van het Fitrfeest een High-Tea-Box op te halen. De details zijn nog niet bekend, maar een element van verbinding zal er zeker zijn.

Meer informatie is te vinden op de website www.edeviert.nl .

Namens de Raad van Kerken Bennekom

Clasien Lever – de Vries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s