Lopend vuurtje door Bennekom op 9 en 10 maart

Zinkende boten en verdrinkende mensen, opvangkampen met een groot gebrek aan behoorlijk sanitair, een bijna alles verwoestende brand in kamp Moria en kinderen die moeten opgroeien in de blubber; de ellende aan de Europese grenzen en in de grensgebieden is enorm. Er zijn politieke partijen die een nóg harder grensbeleid voorstellen waardoor minder vluchtelingen en migranten in Europa zullen worden toegelaten.

Van 1 tot 17 maart (dit is dus tot en met de verkiezingsdatum) gaat er echter een lopend vuurtje door Nederland; vanuit Groningen, Dokkum, Nijmegen en Maastricht naar Den Haag. Overal in het land vinden wakes en tochten plaats om zo aandacht te vragen voor een humaan migratiebeleid. De actie wordt landelijke gecoördineerd door de Stichting MiGreat (www.migreat.org.)

Op 9 maart arriveert het vuurtje vanuit Wageningen in Bennekom en er is vervolgens van 16.00u tot 17.00u een wake op het Bart van Elstplantsoen. Op 10 maart gaat het vuurtje verder richting Amersfoort.

U bent van harte uitgenodigd om op enigerlei wijze mee te doen; u kunt

Wellicht komt er ook nog een mogelijkheid om de wake later via YouTube te bekijken. Ga hiervoor naar de website van de Raad van Kerken Bennekom (https://rvkbennekom.com).

Op dit moment is nog niet duidelijk of er toestemming komt voor het bouwen van een omheind kampje op het Bart van Elstplantsoen

 Contactinformatie: egvdstelt@gmail.com  en  nicolebischoff60@gmail.com of via tel.:  0318-417377

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s