Kerst, dit jaar anders dan anders!

In het begin van dit kalenderjaar besloot de “voorbereidingscommissie Kerstinloop” onder auspiciën van de Raad van Kerken Bennekom enthousiast ook dit jaar weer een Kerstinloop op 1e Kerstdag te organiseren. Inmiddels leven we echter in een compleet ‘andere tijd’… met de huidige richtlijnen om de verspreiding van het coronavirus te beperken, blijkt het onmogelijk een Kerstinloop te organiseren zoals we dat de laatste jaren gewend waren.
Verschillende andere (maatschappelijke) organisaties binnen de gemeente Ede die normaal gesproken een kerstfeest organiseren, hebben natuurlijk hetzelfde probleem. Zij hebben inmiddels de handen ineengeslagen en zijn aan de slag gegaan met de organisatie van een groot digitaal kerstevenement op Eerste Kerstdag (van 18.00-21.00uur) onder de naam: ‘Ede viert kerst’. Het wordt een programma met cultuur, ontmoeting, muziek en koken. Je kunt online meedoen, maar het programma is ook live te volgen op de televisie (via XON Ede-TV). De burgemeester van Ede houdt een kersttoespraak. Daarnaast is er ook ruimte voor verdieping; Roos van Doorn, voorganger van de Vrijzinnigen Bennekom, zal een overdenking houden.  
Door deelname aan het evenement ‘Ede viert Kerst’ kunnen mensen zich verbonden voelen met anderen zodat een mogelijk sociaal isolement even opengebroken wordt.  ‘Ede viert Kerst’ is voor iedereen in de gemeente Ede. Wilt U meedoen? Flyers met de gegevens zullen binnenkort op verschillende plaatsen in de gemeente Ede (dus ook in Bennekom) te vinden zijn. Alle informatie is te vinden op  www.edeviertkerst.nl. Via deze site kunt u zich aanmelden wanneer u live via Zoom aanwezig wilt zijn of wanneer je/u een maaltijd van een lokale kok thuis wilt ontvangen? De vrijwillige bezorger eet ook graag een hapje mee. Als u/jij dat wilt tenminste! En kijk vooral ook op www.facebook.com/ede-viert-kerst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s