Volkskerstzang met het Edes Orkest op 22 december a.s

De Raad van Kerken Bennekom organiseert dit jaar de Volkskerstzang, met  teksten en liederen, op 22 december om 19.00 uur in de Oude- of Sint Alexanderkerk in Bennekom. De Volkskerstzang komt in de plaats van de gebruikelijke avonddienst.
Het thema is dit jaar ‘Verlangen naar vrede’.

Het Edes Orkest begeleidt de samenzang en speelt onder andere ook ‘O douce nuit’ van Bruno Chapelat, Dona nobis pacem (give us peace). Voorafgaand aan de Volkskerstzang speelt Dik Sipma ook op het orgel en Het Edes Orkest laat dan ‘En Vintersaga’ van Lars-Erik Larsson (1908-1986), en koraal no.1 New beginning van Bert Appermont horen.

Voor meer informatie over Het Edes Orkest, zie: http://www.hetedesorkest.nl/

Voor een voorproefje van de muziek, zie de bijgevoegde video:

De begeleiding is in handen van Dik Sipma op het orgel en van Het Edes Orkest onder leiding van Madeleine Boertje.  
Dik Sipma is de vaste organist van de Brinkstraatkerk in Bennekom.

Madeleine Boertje(1 april 1986, Gouda) studeerde op het conservatorium in Rotterdam dwarsfluit als hoofdvak en daarnaast voor Docent Muziek. Al tijdens haar studie gaf zij dwarsfluitlessen bij verschillende muziekverenigingen en verzorgde zij muzieklessen op diverse scholen.

Daarnaast speelde zij in verschillende orkesten, o.a. eerste fluit bij Krashna Musica in Delft, een semi professioneel symfonieorkest, en dirigeerde zij het jeugdorkest van De Kleine Trompetter in Zevenhuizen.

Het jaar daarop is zij, nadat zij was afgestudeerd in Rotterdam, hafa-directie gaan studeren bij Gerrit Fokkema en later bij Gerhart Drijvers op de Bourdon Hogeschool.

Op dit moment geeft Madeleine nog steeds les op diverse muziekscholen en bij verschillende verenigingen. Zij verzorgd daar de dwarsfluit lessen, de blazersklassen, de algemene muzikale vorming en muzieklessen aan baby’s, peuters en kleuters.

Madeleine is freelance fluitiste en speelt op dit moment vast bij symfonieorkest Midden Holland. Daarnaast is Madeleine al bijna zeven jaar dirigent van Harmonieorkest Ceacilia Gouderak en het jeugdorkest van de Kleine Trompetter in Zevenhuizen. Sinds april 2015 is Madeleine ook dirigent van Het Edes Orkest te Ede

Er zullen bekende en minder bekende kerstliederen worden gezongen.

Het belooft een mooi en sfeervol samenzijn te worden waar iedereen die op deze wijze mee wil vieren van harte welkom is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s