Veel belangstelling voor Wereldmaaltijd op Wereldvoedseldag 2018

Op Wereldvoedseldag 16 oktober 2018 kwamen circa 25 belangstellenden af op de Wereldmaaltijd die in de RK kerk Maria Virgo Regina te Bennekom werd georganiseerd. De werkgroep had alles goed geregeld, zodat iedereen zich welkom

IMG_8547

voelde en kon genieten van een uitstekende en voedzame maaltijd.

Tussen de gerechten door vertelde Nicole Bischoff het één en ander over de wereldvoedselproductie, de wereldwijde voedselverspilling en het verdelingsvraagstuk. We realiseerden ons eigenlijk nu pas dat het Nederlandse hoofdvoedsel vóór de introductie van de aardappel hoofdzakelijk bestond uit haver en gerst.

Ook schonken we aandacht aan de noodzaak om er voor te zorgen het voedsel zoveel als mogelijk lokaal te produceren. Dat voorkomt energieverspilling en vervuiling.
Sommigen kunnen zich ook een volkstuin permitteren. Hoe enthousiast men daarvan kan zijn, blijkt uit het lied van Ede Staal  “Mien Toentje” dat we ook hebben laten horen. Klik op deze  link   om naar het liedje te kunnen luisteren.

We kunnen terugkijken op een fijne gezamenlijke wereldmaaltijd.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s