Excursie

 

Harderwijk heeft een prachtige grote kerk met goed bewaarde fresco’s. Er is de Catharina kapel te bezichtigen en er zijn overblijfselen van kloosters. In het voormalige gemeentehuis zijn schilderijen te bekijken die herinneren aan de reformatie. Verder zijn er nog andere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

Een gids zal de groep om 13.30 uur opwachten bij de Wereldwinkel. Deze is tegenover parkeergarage de Houtwal. De rondleiding zal om 15.00 uur eindigen en in overleg met de gids kunnen we afspreken waar dit punt zal zijn. Wellicht op het stadspleintje waar we nog iets kunnen drinken.

Mensen die minder goed ter been zijn kunnen ook deelnemen. Er zijn plekken waar men kan zitten.

Bij aanmelding graag doorgeven of u met eigen auto naar Harderwijk gaat en hoeveel personen er nog bij u in uw auto kunnen meerijden. Diegene, die niet zelf rijdt kan dit ook aangeven en dan wordt u bij een auto ingedeeld!

Datum: Zaterdag 15 september 2018 (afgelast/uitgesteld ntbd)
Tijd rondleiding: 13.30 – 15.00 uur
Vertrekplaats / tijd: Maria Virgo Regina Kerk, 12.15 uur
Aanmelding: Olga Meijer, E jjthmeijer@hetnet.nl, T 417865
Kosten: € 5,– per persoon. Vervoer voor eigen rekening. Kosten kunt u natuurlijk met elkaar, per auto, delen
Aantal deelnemers: Maximum 20 – 25 personen

Oktober 2018: we hebben geconstateerd dat de uitnodiging zo vroeg in het seizoen te weinig mensen heeft kunnen bereiken. Wellicht gaat deze excursie wel door in het voorjaar. Nadere informatie volgt later hierover.